Porsche Taycan преминава последните интензивни изпитания

0

И така, господа и дами, немският автомобилен гигант Porsche реши да се забавлява с „нашият Тайкан е тестван по-екстремно от твоя“ и обяви, че техният обновен електромобил Taycan изминал няколко милиона километра. И къде? В най-екстремните условия по света, разбира се, в рамките на тяхната върховна програма за тестове.

Е, както идва то, без стандартната горда цитата от вицепрезидента на моделите, Кевин Гик: „По-бързо, по-високо, по-далече – подобряваме новия Taycan практически във всяко отношение спрямо предшественика си. И понеже промените са толкова грандиозни, тази изтощителна програма на тестове почти може да се сравни с програмата за тестове на съвсем нов модел.“

По слухове, по време на обширните тестове Taycan успешно издържа на всички възможни екстремни условия – от жегата на Долината на Смъртта до студа на финландската Арктика. И във връзка с това в компанията обявиха, че успяха значително да намалят времето за зареждане на електромобила при студ. И това вече дава резултати. Казват, че обновеният Taycan вече постави рекорд на Нюрбургринг – 7:07.55, което е цели 26 секунди по-бързо от предшественика си.

„Освен изключителната производителност, ключово изискване е безкомпромисната ежедневна употреба при всякакви климатични условия“, – допълни Флориан Щал, ръководител на отдела за тестове на Taycan.

Според неговите думи, преди да се появи на пазара след няколко месеца, значително обновеният Taycan ще премине световни тестове в 17 страни при температури от -41 до +53 градуса по Целзий.

Porsche твърди, че тяхната подробна програма за тестове скоро ще приключи и обновеният Taycan ще се появи на европейския пазар през пролетта на 2024 година. Елате вече, Porsche, чакаме с нетърпение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *