Bugatti Red Dragon получи 1600 конски сили

0

Тайнственият собственик от Сингапур поръча Bugatti с прякор „Червеният дракон“: последната модификация Chiron Super Sport с въглероден корпус, способен да постигне „драконова“ скорост от 440 км/ч.

Внимателният купувач иска ексклузивно обслужване с червени влакна от въглерод, украсяващи колата, и Bugatti изпълнява този заявен каприз с елегантни докосвания както отвън, така и вътре.

Очарователните черти включват не само плавните форми на червения корпус, но и леките джанти с пет бради в черно. Вниманието се привлича от червените ивици Super Sport и съчетаващите се червени супорти за спирачките. Комбинацията от тъмно червено и характерния черен оттенък на Bugatti е наречена подходящо – Nocturne.

Прочутата марка на автомобилите за роскош успешно съчета тези цветове с намек към историческото наследство на региона и митичните същества в него: Азия и Китай, често асоциирани с червения дракон.

Вътрешността на целия автомобил е изработена в азиатски стил: седалките и панелите на вратите са в бяла цветова гама, хармонизираща с контрастните килими Hot Spur и Beluga Black. Облегалките са украсени с бродерия с надпис Chiron Super Sport в същия контрастен стил, съответстващ на цвета на въглеродния корпус.

Експертите вече признават „Червения дракон“ за един от най-изключителните и ексклузивни хиперавтомобили, някога създадени от Bugatti. Стойностно е да се отбележи, че производителят преди това е пробвал червени влакна от въглерод с модела Pur Sport Grand Prix, а този последен труд за „Червения дракон“ въвежда още по-напред.

Този изключителен автомобил е още по-мощен и стабилен. Chiron Super Sport разполага с познатия и времеизпробван двигател W16 с обем 8 литра и квадротурбо, генериращ впечатляващи 1578 конски сили с върхов момент от 1600 Нм.

Благодарение на лекото удължаване (25 см) на задната част, аеродинамиката и стабилността са подобрени, а аеродинамичното съпротивление е намалено с 40%. Като резултат, „Червеният дракон“ лесно постига скорост от 440 км/ч.

Производството на Chiron Super Sport е завършено, и бъдещите модели бързо са изчерпани. Закупуването на Chiron може да бъде възможно само на вторичния пазар. Общо ще бъдат произведени 80 броя. Тиражът на още по-редкостната и по-ексклузивна модел Super Sport 300+ е ограничен само до 30 броя.

Относно цената, тя вероятно ще надвиши 3,2 милиона долара или ще бъде много близка до нея. Важно е обаче да се има предвид, че това е базовата цена на Chiron Super Sport, а „Червеният дракон“ има своите корени в Chiron, създаден въз основа на техническите изисквания и капризите на клиента от Сингапур. Това може значително да увеличи цената с четвърт или дори трета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *