Toyota Camry смени поколението

1

Toyota представи деветото поколение на седана Camry, който вече ще бъде достъпен само като хибрид. При това промяната в поколенията не оказа значително въздействие върху външния вид на модела. Масивната долна предна решетка и тънката LED оптика са напълно заимствани от предшественика. Единствената забележима разлика са новите цветове Ocean Gem и Heavy Metal в цветовата палитра на купето. Те допълват текущите оттенъци.

В топ версията XSE седанът е наличен в двуколорова каросерия: покрив Midnight Black Metallic в комбинация с цветовете Ocean Gem, Wind Chill Pearl, Heavy Metal или Supersonic Red. Също така сред различията са долната част на каросерията в цвят, черното оформление на багажника и 19-инчовите джанти.

Освен споменатата версия XSE, моделът за 2025 г. ще бъде наличен и в трите нива на оборудване: LE, SE, XLE. По-евтините версии са стандартно оборудвани с 7-инчов цифров дисплей на таблото и 8-инчова мултимедийна система. Също така се предлагат безжично зареждане и поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto. В облицовката е използван материал SofTex. В оборудването LE – с бели акценти, в SE – с декорация във формата на вълни.

Оборудването XLE и XSE са оборудвани с два дисплея с диагонал от 12,3 инча (табло и мултимедия), 10-инчов проекционен екран, седалки с подгряване и вентилация. По желание седанът може да бъде оборудван със звукова система JBL с девет говорителя. Освен това, за намаляване на шума в салона, в предните странични прозорци са поставени акустични многослойни стъкла. В оборудването XLE интериорът е украсен с кожа в черен или ярко червен цвят, а в XLE – с микрофибър Dinamica.

Toyota Camry от деветото поколение е построена на предишната платформа TNGA-K, но в пренаправеното окачване са използвани нови амортисьори. Твърди се, че това осигурява на седана „по-голяма чувствителност и маневреност“.

На пазара Camry за 2025 г. се предлага във версии с преден и заден преден привод. В двете случая се използва 2,5-литровият четирицилиндров двигател, допълнен с електрически мотори. Вариантът с преден привод е оборудван с два електрически мотора с обща мощност от 225 к.с. В версията с заден привод е поставен трети мотор-генератор на задната ос, който увеличава общата мощност на системата до 232 к.с. Скоростната кутия в двете случая е безстепенна с електронно управление eCVT. Батерията е литиево-йонна (капацитетът не е посочен).

Всички версии на седана са оборудвани с пакет Safety Sense 3.0. Той включва адаптивен круиз контрол, разпознаване на пътните знаци, предупреждение за напускане на лентата, автоматично дълго светло и мониторинг на слепите зони. Също така в списъка са предупреждения за кръстосан движение отзад и предна колизия с разпознаване на превозни средства и пешеходци.

За оборудването XLE и XSE допълнително се предлага пакет Premium Plus. Той допълва вече споменатия списък със системи за сигурност с асистент за движение в задръствания, монитор с панорамен изглед и системи за предупреждение за кръстосано движение отзад, помощ при паркиране отпред и отзад с автоматично спиране и помощ при смяна на лентата.

На пазара Toyota Camry от деветото поколение ще се появи през пролетта на 2024 г. Цените ще бъдат обя.

1 thought on “Toyota Camry смени поколението

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *