KIA Sportage и Carnival се извикват поради проблеми с покрива

0

Здравейте, автомобилни ентусиасти! Новини от фронтовата – собствениците на над 40 хиляди Sportage и 60 хиляди Carnival трябва веднага да се отправят към сервизните центрове. Откри се важен дефект: поради фабрична брака на техните красавици молдингите може да се откачат просто по време на движение. Това, разбира се, може да предизвика пътен инцидент и да направи беля на другите участници в движението.

Съобщава се, че за проблемите с покрива се научихме още през септември 2023 година. Но поради сериозността на проблема решението ѝ да се разследва бързо не се оказа възможно. Е, колите губеха по-голяма част от своята покривна облицовка, а локализирането на дефекта също не беше лека задача.

Но това не е всичко. Собствениците подаваха множество жалби за ненадеждните молдинги. И в резултат на това компанията проведе тест, намерено поставяйки частта по неправилен начин: стана ясно, че в такъв случай тя може да се откачи при скорост около 145 км/ч. Разбира се, причината за дефекта беше в намесата в фиксиращите затягачи с използването на излишен герметик или просто неправилна инсталация.

И ето още нещо – преди това KIA вече отзова близо 100 хиляди Sportage поради проблеми със спирачките през миналото лято. Да, отново ги откриха в кросоувърите от петото поколение. Изглежда, че винаги има някакви „изненади“ там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *