SEAT подготвя нов електрически автомобил за пускане на пазара

0

Е, чакайте само едно момче, седни, направи си кафето, запали си цигара, защото SEAT идва с нещо, което ще ви изстреля челюстите от удивление. Да, това е като да ти се появи в легендарен бар в Испания и видиш фламенко танцьор, който кара дрифт с български багер. По-добре да ви готвите за това изживяване, защото SEAT се отправя към бъдещето с нов компактен електромобил.

Гласът на SEAT във Великобритания, Маркус Госсен, издава заявление, че SEAT ще продължи да продава коли поне до края на десетилетието. И не просто така, а със стил и амбиции. Той разкрива, че SEAT ще бъде достъпен, влезте в играта с класа, с намерението да бъде първата стъпка в групата. Звучи като план, нали?

Госсен избягва идеята да превърне SEAT в бюджетен бранд, съпоставим с Dacia от Renault Group. И както аз винаги казвам, никой не иска да бъде „другият“. SEAT изглежда, че ще се възползва от амбициозния проект на VW за разработка на достъпен електрически модел. Очаквайте да научите повече за този загадъчен проект през март, когато SEAT и Cupra ще държат своята годишна пресконференция.

Но това не е всичко, защото VW Group вече бърза с разработката на икономични модели като Volkswagen ID.2 и Cupra Raval. Освен това, те работят и по друг електромобил с нулеви емисии, който ще конкурира по цена с Skoda Fabia и SEAT Ibiza. Проектът е в ръцете на Skoda, която, както знаем, обича да владее базовите технически решения в групата.

Но въпреки амбициите за електрическо бъдеще, SEAT показва, че няма планове за нови модели. Вместо това ще се съсредоточат върху текущата си гама от бензинови и хибридни модели – Ibiza, Leon, Arona, Ateca и Tarraco. Защото когато вече имаш коли, които ги разпознават от километри далеч, защо да не продължиш да ги правиш по-добри и по-яки?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *