Lamborghini вперше продала повече от 10 хиляди автомобила за година.

0

Страхотни новини от света автомобилостроенето! Шефът и изпълнителният директор на Automobili Lamborghini S.p.A., Стефан Винкелман, излезе и обяви, че италианският производител на разкошни спортни автомобили успял да продаде за първи път над 10 000 бройки през миналата година.

„Невероятно съм горд да обявя, че постигнахме още един исторически успех,“ каза Винкелман.

Благодарение на успешните продажби на внедорожника Urus, който в момента се продава за над 230 000 евро (или 250 000 долара САЩ), Lamborghini разшири производството си, полагайки се на стабилния интерес от страна на заможните автомобилни ентусиасти.

Производителят и дъщерната фирма на немския Volkswagen общо доставиха 10 112 спортни автомобила и SUV-та Lamborghini през миналата година, в сравнение с над 9200 автомобила през 2022 година.

Отбелязва се, че Европа, Близкият изток и Африка бяха регионите, където се наблюдава най-голямото увеличение на доставките на Lamborghini през миналата година – с увеличение от 14% до почти 4 000 автомобила.

Продажбите в американския регион се увеличиха с 9% до 3465, докато в азийско-тихоокеанския регион те нараснаха с 4% до 2660.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *