Представиха новия Porsche Panamera за 2024 г. в Шанхай.

0

В Шанхай представиха новия Porsche Panamera. Роскошният представителски модел премина през модернизацията след подобния на него Porsche Cayenne и ще бъде в продажба от март 2024 г., като цената ще започва от 107 800 евро. Porsche Panamera за 2024 г. може да се разпознае преди всичко по променената предна част. Фаровете и решетката на радиатора на лимузината са променени, като оптиката вече е матрична в стандартната версия. Освен това са поставени нови тънки светлини, а за допълнително заплащане са налични джанти с диаметър 21 инча.

Салонът на Porsche Panamera за 2024 г. претърпя по-сериозни промени. Предната табло е изработена в стил електрическия автомобил Porsche Taycan – с три дисплея, от които един е предназначен за пътниците. Селекторът на скоростната кутия е преместен на волановата колона. Отделен тъчскрин е достъпен и за задните пътници. Новият Porsche Panamera дебютира в две версии, въпреки че с течение на времето ще се разшири гамата. Началната версия стана по-мощна – неговият 2,9-литров V6 твин-турбо вече развива 353 к.с. Ускорението до 100 км/ч отнема 5,2 секунди, а максималната скорост е 272 км/ч.

Porsche Panamera Turbo E-Hybrid с 4,0-литров V8 турбо и електромотор с обща мощност от 680 к.с. и 930 Нм. Той ускорява до 100 км/ч за 3,2 секунди и достига 315 км/ч. Батерията с капацитет от 25,9 kWh позволява изминаване на до 91 км в електрически режим. Всички Porsche Panamera за 2024 г. са оборудвани с въздушно окачване, а за допълнително заплащане е налична новата технология Porsche Active Ride. Тя позволява индивидуални настройки за всяка гума и включва функция за управление на наклона на каросерията – автомобилът може да се накланя в завои, подобно на мотоциклет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *