Suzuki посочи нежелание да споделя моделите Jimny и Swift с Toyota

0

Вече не е тайна, че Toyota и Suzuki споделят модели и платформи в полза на двата бранда на определени пазари. Това засилва присъствието на двете компании на пазара.

Известно е, че RAV4 се предлага като Suzuki Across в Стария континент, а някои други продукти са преименувани и от двете страни. Въпреки това някои от най-известните модели няма да бъдат споделени.

Опитът на Toyota да представи собствени версии на Suzuki Jimny и Swift се сблъсква с пречка. Докато компаниите безпроблемно сътрудничат по други модели, Suzuki изрази нежелание да сподели тези две модели. Причината за този забрана е ясна: и двете версии имат част от ДНК-то на компанията, така че съществува риск от ослабване на техния култов статус, ако бъдат маркирани с Toyota.

„Това е като да помолиш Toyota да ни позволи да разработим знак Land Cruiser. Моделите, които са основа на нашата марка, не са предназначени за споделяне, и двете компании трябва да зачитат това“, казаха от Suzuki.

В медиите се появи информация от източници в Suzuki, където не скриват, че Toyota изрази голям интерес към модела Jimny, представяйки го като по-достъпна алтернатива на своите по-големи и по-скъпи кросоувъри и внедорожни автомобили.

Въпреки че продажбите на Jimny неотдавна са спаднали след началния ръст, Suzuki остава твърда в решението си да не споделя този модел с Toyota само заради увеличаване на обема.

Swift също беше забранен за сътрудничество. Въпреки интереса на Toyota за закупуване на хечбека, Suzuki запазва своето становище: моделите са неотделими част от идентичността на марката, и те не могат да бъдат разпространявани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *