Класическият Porsche 911 е преобразен в електрическо приведение

0

Днес няма дефицит на рестомодифицирани Porsche 911. Има версии за всеки вкус, независимо дали искате нещо перфектно от Singer, нещо малко по-„диво“ от Guntherwerks или нещо, което върви до 11 000 об./мин. от Tuthill. Има също Everrati – британска компания, която е извършила доста дребна работа, превръщайки 911-те в напълно електрически автомобили. Тяхното последно творение – данък на почит към 3,8-литровия 964 RS.

Everrati „изрива“ сърцето на 911-ката, шестцилиндровият двигател, и го заменя с два електрически мотора на задната ос. След това зарежда колата с батерии, но така, че да запази разпределението на теглото. Те се гордеят, че успяха да запазят тази уникалност и се надяват да продължат да предоставят на 911-ката уникален характер, който й е бил присъщ от момента на дебюта й преди 60 години.

По всички признаци тези рестмодифицирани автомобили са удоволствие за каране и не струват много за експлоатация, като това е начин да продължите да имате кола, която изглежда като стара 911-ка, в бъдеще, когато вътрешно горивният двигател ще бъде незаконен.

Този заряв жълт цвят е вдъхновен от 3,8-литровия 964 RSR, един от най-дивите 911-ки от този период, истински състезателен автомобил с широка каросерия, голямо крило и 325 к.с., който работеше чрез петстепенна механична скоростна кутия. Представете си го като състезателна кола за пътищата. Сега те също така носят големи пари: една от тях бе продадена през 2022 г. за 1,2 милиона долара.

Версията на Everrati вероятно е по-добре построена от оригинала. Тя също е по-екологична и ускорява до 60 км/ч за 3,7 секунди, което е приблизително секунда по-бързо от оригинала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *